quiz_student

Både til færdighedstræning og problemorienterede opgaver

Med ABaCus får du som lærer et fleksibelt værktøj til at hjælpe dine elever med at blive bedre til matematik. Vores system rummer mange anvendelsesmuligheder og eleverne kan både træne færdighedsopgaver med øjeblikkelig feedback og løse problemorienterede opgaver med åbne svar. Som lærer kan du altid følge med i elevernes arbejde og deres faglige progression. 

Systemet dækker alle emner på A-, B- og C-niveau efter 2017-reformen. Med ABaCus får du adgang til over 100.000 unikke opgaver, der er dannet ud fra knap 10.000 forskellige skabeloner.

Udtalelser
 • ivan

  ABaCus er blevet et nærmest uundværligt værktøj på grund af progressionen og den hurtige feedback. Alle kan stort set lide at løse opgaver i ABaCus. Samtidig giver det mig overblik over, hvem der er aktive, og hvor eleverne ligger fagligt i klassen, og ikke mindst slipper jeg for en masse meningsløst rettearbejde.

  Ivan Tønner Jørgensen - KBH SYD HF & VUC

 • lars

  På Egaa Gymnasium har vi brugt ABaCus til at træne de basale algebraiske færdigheder, specielt i grundforløbet, men også i resten af 1g. Det fungerer rigtigt godt, og vi har vekslet mellem at bruge 15 minutter i lektionerne eller give opgaver for som lektier. ABaCus er nemt at gå til både for læreren og eleverne.

  Lars Bo Kristensen - Egaa Gymnasium

Styrk elevers kommunikation

Gruppearbejde

Slip for at lave grupper og lad systemet matche eleverne i tilfældige eller niveauinddelte grupper. På den måde rystes posen i klassen og gruppearbejdet har fokus på det faglige.

Peer-feedback

Vores særlige opgaver til peer-training hjælper eleverne med at reflektere over matematiske problemstillinger og styrker deres kommunikationskompetencer. Som lærer kan du både se elevernes svar og feedback til hinanden.

NW8B0787
Vi er vilde med tal! Her er lidt tal på vores system.

+100k

unikke opgaver

50

emner

9

sværhedsgrader

+500

læringsmål

+50k

hints og besvarelser

training_progression2

Oplev ægte differentieret undervisning

Alle vores opgaver er nøje inddelt efter niveau og emne. Med ABaCus får du derfor en tidseffektiv metode til at skabe differentieret undervisning uden at skulle opfinde den dybe tallerken til hver matematiktime. 

Med vores adaptive træning kan du skabe variation i undervisningen og være sikker på at ramme både den stærke og den svage elev, lige der hvor han eller hun er. Samtidig sikrer vores mange hints og gennemregnede løsninger, at eleven altid får hjælp til at komme videre.

Prøv gratis i en måned med dit UNI-login

Udtalelser
 • Jacob_Rathje

  Jeg har anvendt ABaCus i undervisningen på to 2g-hold. Jeg oplever, at eleverne bliver mere trygge ved matematik pga. den adaptive tilpasning af opgaverne. Eleverne får opgaver på deres niveau, så alle får mere ud af det, i stedet for at nogle elever sidder med for svære opgaver og andre med for lette opgaver.

  Jacob Rathje - Nærum Gymnasium

 • maleface

  Jeg bruger ABaCus som 10 minutters opvarmning i mange af mine matematikmoduler, mens jeg registrerer fravær. Dette gør eleverne klar til at tænke matematisk og udnytter tid, som ellers ikke er effektiv for eleverne. Der er helt ro og 90% arbejder alle 10 minutter.

  Kasper Bønneland Jørgensen - Helsingør Gymnasium

Har du nogle spørgsmål?

Klik på et af de oftest stillede spørgsmål for at læse svaret.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, så send det til support@abacus.dk.

Kan jeg afprøve systemet, før jeg køber adgang?

Ja, du kan prøve ABaCus gratis i fire uger og kan i den periode teste systemet på alle dine klasser.

Hvilke browsere fungerer ABaCus i?

ABaCus er optimeret til alle nyere versioner af Chrome, Safari, Firefox og Microsoft Edge. Visse ældre versioner af Safari kan give problemer, og vi anbefaler derfor at man opdaterer til nyeste version, hvis man oplever problemer. Man kan benytte siden www.whatismybrowser.com til at se om ens browser er forældet.

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal bruge systemet.

Du er altid velkommen til at skrive til os på support@abacus.dk for at få hjælp. Vi kigger også gerne forbi på din skole til en uforpligtende fremvisning af systemet.

Kan jeg se systemet, uden at min klasse er på?

Ja, alle lærere har en testklasse med en testelev. Derfor kan du altid afprøve aktiviteterne, inden du giver dem til en klasse.

Hvilke niveauer og uddannelser har I opgaver til?

Vi har indhold til grundforløbet samt A, B og C-niveau. I øjeblikket har vi indhold til STX og HF, samt til det meste af HHX. Vi tilføjer løbende indhold.

Kan eleverne bruge lærebogen til eksamen?

De elever, der ønsker det, kan få tilsendt en pdf-version af lærebogen, så de kan slå op i den selvom de er offline.

Hvilke enheder fungerer ABaCus på?

ABaCus er et undervisningsværktøj, og er derfor optimeret til computere og tablets. Vi anbefaler, at eleverne ikke bruge deres smartphones.

Passer jeres indhold til gymnasiereformen 2017?

Ja, alle vores emner og lærebøger er tilpasset gymnasiereformen.

Jeg er lærer i folkeskolen. Kan jeg bruge ABaCus?

ABaCus er et gymnasiesystem. Er du lærer i udskolingen anbefaler vi KvikMat fra Gyldendal, som er udviklet i samarbejde med ABaCus.

Videoer af systemet

Her kan du se de forskellige aktiviteter i systemet præsenteret i en række korte videoer

Sådan opretter du dine klasser
Sådan opretter du en træning
Sådan opretter du en lektie
Sådan opretter du en quiz
Sådan virker eksamenstræneren
Sådan bruger du lærebogen
Tibalo Aps | CVR 36548142 | Copyright 2021 | abacus@abacus.dk