4 gode råd til den skriftlige eksamen

En skriftlig eksamen i matematik handler ikke kun om at kunne regne. Her får du fire gode, lavpraktiske råd til din eksamen, som kan hjælpe dig til et bedre resultat.

1. Et korrekt facit er aldrig nok!
Det allervigtigste at huske til den skriftlige eksamen er, at man aldrig kan nøjes med at skrive facit - hverken i opgaver uden eller med CAS. Din opgave bliver bedømt på en række forskellige kriterier og et af dem er, at man skal skrive forklarende tekst til alle udregninger. En god model at følge i hver enkel opgave er:
- Introduktion til opgaven
- Udregninger (med eller uden CAS) og forklaringer til dem
- Konklusion med facit

Det vigtigste er, at du tænker på, at der sidder en læser, som skal guides igennem din opgave. Denne læser kender ikke nødvendigvis dit CAS-værktøj, så du skal forklare de forskellige kommandoer - uanset hvor trivielt det kan synes.

2. Tænk over facit
Overvej altid om et facit giver mening. Hvis lastbilen vejer 0,4 gram eller chaufføren er 600 meter høj, så er der nok gået noget galt i dine udregninger. Hvis du kører fast i en opgave, så skriv gerne hvad du havde tænkt dig at gøre og hvorfor - det kan godt give nogle point til eksamen.

3. Gem. Gem. Gem.
Computeren har det med at vælge dagen, hvor du skal til eksamen, som dagen, hvor den opfører sig anderledes, end den plejer. De forskellige CAS-programmer har ikke nødvendigvis en gendannelsesfunktion, så sørg for at gemme dit dokument så tit, du overhovedet kan komme i tanke om det.

4. Kig dit dokument igennem inden du afleverer
Det er vigtigt, at du under prøven afsætter lidt tid til sidst til at kigge dokumentet igennem. Alt efter hvilket CAS-værktøj du anvender, kan der være forskellige ting, der går galt, så pdf'en mangler opgaver eller dele af opgaver. Det er nogle særdeles ærgerlige point at gå glip af, og de fem minutter, det tager at se dokumentet igennem, er derfor godt givet ud.

Prøv vores eksamenstræner her og bliv klar til din matematikeksamen.

eksamen_greenscale