Mindstekrav - hvordan bruger jeg dem til eksamen?

Med den nye gymnasiereform er der kommet et nyt begreb ind til den skriftlige eksamen, nemlig mindstekrav . Her fortæller vi lidt om, hvorfor det er en god idé at kigge efter de grønne opgaver i opgavesættet til eksamen.

Når du får dit opgavesæt udleveret ved eksamen, vil du se at nogle opgaver er markeret med grøn. Disse opgaver er mindstekravsopgaverne. Der gælder som tommelfingerregel, at hvis man svarer rigtigt på 80% af samtlige mindstekravsopgaver, så består man sin eksamen.

Og hvad skal man så bruge den information til? Jo, det betyder egentlig bare, at hvis du sidder til eksamen og er lidt presset på tiden, så er det en god idé at vælge en grøn opgave.

Disse opgaver er nemlig tænkt som de letteste - det er ofte opgaver, hvor det er rimelig klart, hvad man skal, og hvor der kun er et enkelt trin i opgaven.

Så derfor er det en god strategi til eksamen, at du begynder med mindstekravsopgaverne, og så tager de andre bagefter. På den måde får du de letteste point først!

I vores vejledende eksamenssæt, kan du se hvordan mindstekravsopgaverne er markeret i eksamenssættet. Du kan prøve dem her.

 

mindstekrav